Åsa Byman Falck ny kommundirektör i Norrköping

Det blir med största sannolikhet 52-åriga Åsa Byman Falck som efterträder Björn Johansson som kommundirektör i Norrköping. På måndag ska kommunstyrelsen fatta beslut om tillsättningen och i början av nästa år ska den nya direktören vara på plats.

- Det första jag kommer att göra är att skaffa en riktig fotbollshalsduk. Det är fantastiskt roligt att IFK Norrköping har kommit hem till Allsvenskan igen, säger Byman Falck.

Åsa Byman Falck har under de senaste fyra åren arbetat som kommundirektör i Enköping. Nu väntar samma position i Norrköping, något som hon, enligt egen utsago, verkligen ser framemot:

-  Jag ser ett näringsliv som sjuder, en spännande kulturstad med Industrilandskapet och kraftfulla satsningar på infrastrukturen med fokus på hamnen, Ostlänken och ett nytt resecentrum. Den samverkan som finns med universitetet, fjärde storstadsregionen och Linköping ger också en extra dimension. Det är en framtid jag vill vara en del av.  

Inom kommunen säger sig såväl kommunstyrelsens ordförande Mattias Ottosson (s) som oppositionsrådet Jörgen Rundgren (m) vara mycket nöjda med rekryteringen. 

- Byman Falcks starka strategiska ledarstil är väldokumenterad och hon har mycket goda vitsord med sig i bagaget. Åsa har gjort ett starkt intryck under hela processen och det är naturligtvis extra roligt att vi kan välkomna en kvinna som ny kommundirektör, säger Jörgen Rundgren.

Den första februari ska den nya kommundirektören tillträda sin nya tjänst. 

FAKTA: Åsa Byman Falck

Född: Örnsköldsvik
Ålder: 52 år
Utbildad: grundskollärare
Tidigare jobb: kommundirektör i Enköping, kommunchef i Tibro, anställd på näringslivskontoret i Härnösand.
Aktuell: föreslås bli ny kommundirektör i Norrköping.
Övrigt: håller på Modo i ishockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".