Tecknaren Ewert Karlsson, känd under signaturen EWK

Fri entré på statliga museer i skuggbudget

Socialdemokraterna vill återinföra fri entré på de statliga museerna, däribland Flygvapenmuseum i Linköping. Dessutom vill de starta ett museum för den politiska serietecknaren Ewert Karlssons teckningar i arbetetsmuseum i Norrköping

Socialdemokraterna vill satsa 129 miljoner kronor mer på kulturen nästa år än vad regeringen anslår i sin budget. Främst handlar det om kulturen i skolan och förskolan och kulturen utanför de stora institutionerna i Stockholm.

I sin skuggbudget lägger socialdemokraterna även en miljon kronor på ett museum för den politiska satirtecknaren Ewert Karlsson, EWKs, samlingar.

En miljon kronor är en väldigt liten summa när det handlar om en hel nations budget så riksdagsledamoten Anne Ludvigsson hoppas att de faktiskt ska få igenom sitt förslag hos den borgerliga majoriteten för att centerpartisten EWK ska få ett museum.

- Där hoppas jag naturligtvis på att centerpartiet ska vara dom som vågar sticka ut och ställa krav, säger Anne Ludvigsson.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".