Brottsmisstänkt vd är i Brasilien

Den försvunne vd:n för Norrköpingsföretaget Alphacash som är misstänkt för att ligga bakom den kontokortshärva som uppdagades tidigare i år, ser ut att befinna sig i Brasilien. Enligt Norrköpings Tidningar bloggar den 30-årige mannen om sin nya tillvaro.

Han berättar också om hur lätt det är att surfa anonymt och att skicka SMS som inte går att spåra. Vidare utlovar mannen att bloggen kommer att innehålla allt man behöver veta för att lämna Sverige, planerat eller i all hast.

Det var i början av sommaren som det blev känt att Norrköpingsföretaget hade levererat kassasystem till ett flertal hotell och restauranger, där gäster sedan som betalat med kontokort blev av med pengar på sina konton.

Evan Gustafsson vid polisens eko- och bedrägerirotel säger till tidningen att utredningen går vidare, men att det är ett problem att den misstänkte har lämnat landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".