Poliser missnöjda med arbetet mot kriminella nätverk

Många poliser anser sig ha för dåliga förutsättningar för att bekämpa den organiserade brottsligheten på ett effektivt sätt. Det visar en undersökning som Polisförbundet presenterat idag.  

I Östergötland anser till exempel två av tre poliser att det görs för lite för att komma åt nyrekryteringen till de kriminella nätverken. 

Ledningen för polisen i Östergötland tillbakavisar dock kritiken. Enligt Pia Thevselius, biträdande chef för kriminalpolisen i Östergötland gör länets polismyndighet ett bra jobb inom det här området:

- Det är ju så att de som har svarat på den här enkäten jobbar huvudsakligen inom ordningspolisen, så jag tror att det här handlar väldigt mycket om att man inte är så insatt i hur vi jobbar. Det är därför som jag också tycker att jag lugnt kan säga att vi jobbar bra med den här typen av brottslighet i Östergötland. 

Läs också:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".