McDonalds i Ryd rånat i natt

Uppdaterad version 13:07

De tre män som i natt rånade McDonalds i Ryd i Linköping var vid lunchtid idag fortfarande på fri fot. Under eftermiddagen  ska polisen bland annat gå igenom filmer från restaurangens övervakningkamera.

- Vi har också hämtat in övervakningsfilmer från bensinsstationer i närheten som vi ska gå igenom, säger kriminalkommissare Joakim Jäderstig som håller i utredningen. 

Det var strax efter midnatt som tre maskerade män beväpnade med kniv, kom in på restaurangen och krävde att få pengar.

- De har kommit över en summa pengar, men av utredningstekniska skäl vill jag inte gå in på hur mycket det rör sig om, säger Joakim Jäderstig.

Lämnade platsen till fots
Han vill också tona ner uppgifterna om att en anställd på restaurangen ska ha skadats under det tumult som uppstod i samband med rånet. Enligt Jäderstig gick själva rånet relativt lugnt till och han betonar att det bara rörde sig om en mycket lindrig skada.

Efter rånet lämnade de tre gärningsmännen platsen till fots. Under natten har omgivningarna runt restaurangen sökts igenom med hjälp av hundpatrull. Under morgonen har polisen också genomfört en teknisk undersökning i restaurangen och idag fortsätter utredningen.

- Vi håller bland annat på med förhör av personalen och andra vittnen. Vi ska också gå igenom de övervakningsfilmer som vi hämtat in, säger Joakim Jäderstig.

Inga samband med tidigare rån
Han säger också att man i nuläget inte har någon uppfattning om vilka de tre gärningsmännen är. Han tycker sig inte heller kunna se några samband med liknande rån tidigare.

För några veckor sedan rånades ju till exempel McDonalds restaurang i Klinga i Norrköping. Även i det fallet dök rånarna upp runt midnatt när restaurangen var tom på gäster.

- Utifrån de uppgifter vi fått in hitills ser jag inget samband, men det är väl mycket möjligt att de här brotten kan ha någon anknytning till varandra. Vi får väl se, säger Jäderstig.

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista