Nya tips om dubbelmordet varje vecka

På fredag i nästa vecka är det tre år sedan en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna knivhöggs till döds i centrala Linköping. Hitills har ingen kunnat bindas till dubbelmordet, men polisen får fortfarande in en hel del tips: 

-  Det kommer in tips fortlöpande. Om inte varje dag så i alla fall någon gång i veckan, säger kriminalkommissarie Thommy Håkansson, som leder utredningen.

Det var på morgonen tisdagen den 19 oktober 2004 som 8-årige Mohammed Amouri och 56-åriga Anna-Lena Svensson mördades när de var på väg till skolan respektive jobbet. 

I den omfattande utredningen har 4300 personer hörts. 240 människor, som rörde sig i området fem minuter före och efter morden, har identifierats och fått redogöra för sina iakttagelser. 6700 uppslag hör också till utredningen som idag innehåller  över 20 000 dokument. 

Hitills har dock det genombrott som polisen hoppats uteblivit, men Thommy Håkansson säger sig fortfarande vara övertygad om att morden kommer att kunna lösas:

- Förr eller senare är jag övertygad om att vi kommer att lösa det här och för de anhörigas skull vill jag inte att det ska ta allför lång tid.

Maria Turdén
maria.turden@sr.se