Falsk pojkvän åtalad för hemfridsbrott

Först ringde mannen och sa att han var kvinnans pojkvän. Kvinnan var övertygad att så var fallet och gick med på att vänta på mannen i sin säng. Bluffen avslöjades först när mannen tagit sig in i lägenheten. Nu åtalas Linköpingsbon för grovt hemfridsbrott i två fall.
Den 18 december 2001 ringde mannen flera samtal till kvinnan i Linköping. Han lyckades vilseleda kvinnan och tro att det var hennes riktige pojkvän som ringde. Åklagaren i målet, som nu nått tingsrätten i Linköping, menar samtidigt att mannen lyckats få kvinnan att ställa upp lägenhetsdörren, släcka ned i lägenheten och invänta pojkvännen i sin säng. Först när mannen stod vid kvinnans säng avslöjades den falska pojkvännen. Han försvann då springande från platsen. Tio dagar senare misstänks mannen ha upprepat gärningen mot en annan kvinna i Linköping. Mannen avslöjades inte förrän han utnyttjat kvinnan sexuellt. Åklagare Olof Danielsson åtalar nu den 38-årige mannen för grovt hemfridsbrott i två fall och sexuellt utnyttjande i ett fall. En av kvinnorna kräver 5 000 kronor i ersättning för kränkning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".