Fler barn föds i länet

Allt fler barn föds i Östergötland. Det visar en rundringning som Sveriges Radio Östergötland har gjort till länets förlossningsavdelningar. Under 2002 föddes runt 250 fler barn i länet än året dessförinnan.
Flest barn föddes på Universitetssjukhuset i Linköping, där drygt 1 850 barn kom till världen. Det är cirka 100 fler än under 2001. Både i Norrköping och i Motala ökade antalet födslar med drygt 80 barn under förra året jämfört med året innan. Men även om trenden är att barnafödandet har tagit fart igen är det långt kvar till baby-boom-åren mellan 1991 och 1993, säger Annika Linde Pettersson, barnmorska på US i Linköping. Det är fortfarande fler som dör än som föds i Östergötland med befolkningen har under året ökat med drygt 1000 personer tack vare en stor inflyttning, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista