Nya förhör om dubbelmordet i Linköping

Idag är det tre år sedan dubbelmordet i Linköping inträffade och efter att morden uppmärksammats i medier under helgen har det i veckan kommit in 20-tal nya tips, av vilka flera bedöms som intressanta: 

- En del av dem kommer jag att behandla med förtur, säger kriminalinspektör Benniet Henricsson, som i nuläget arbetar heltid med utredningen. 

Under veckan har polisen också hållit förhör med fem personer, alla nya i utredningen, men vad de förhören gett vill Benniet Henricsson inte gå in på:

- Dels är det förundersökningssekretess och dels väntar vi fortfarande på svar på de DNA-prov som tagits.

Framöver kommer också 50 män mellan 18 och 28 år att kallas till förhör. Namnen har polisen fått från Rikskriminalens analysgrupp som har datakört uppemot 20 000 namn på personer med anknytning till Linköping mot de uppgifter polisen har om mördaren:

- Vi kommer att fråga dem om vad de gjorde vid tidpunkten och de som efter att ha förhörts fortfarande är intressanta kommer att uppmanas att lämna DNA-prov, säger Benniet Henricsson till SR Östergötland.  

Han säger också att polisen är övertygad om att det finns personer som vet vem mördaren är, men som av olika skäl inte tagit kontakt med polisen.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se
Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista