Ingen skattesänkning trots storvinst

Norrköpings kommun visar preliminärt ett överskott för 2007 på 187 miljoner kronor. Förmodligen blir det ännu större i slutändan.

Men trots stort plus i kassan planerar kommunen inte att sänka skatterna.

- Det är ju så att det kommer att komma tuffa år och då vill vi inte göra stora besparingar på vården och skolan. Då tycker vi att den skattenivå vi har nu är bra.

De flesta verksamheter inom Norrköpings kommun visar ett överskott i det preliminära resultatet för året. Det är bara vård- och omsorgsnämnden som går minus, men vid årets slut är det meningen att alla nämnder ska visa nollresultat.

Trots det väntade höga överskottet så kommer skatten inte att sänka och den efter valet utlovade satsningen på att ge mer pengar till barnomsorgen för att minska barnkullarna och öka personaltätheten.

- Som det ser ut nu kommer vi koncentrera oss på att garantera plats för alla barn. Det är det som är det viktiga nu att alla barn som vill ska få gå i förskolan. Ingen ska få vänta på plats. I dagsläget får vi lägga alla resurser vi har på att kunna hålla platsgarantin.

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista