Styrelse på gång till Ramunderstaden

Den här veckan räknar Söderköpings kommun med att kunna presentera en ny styrelse för det kommunala bostadsbolaget Ramunderstaden.

Den tidigare styrelsen avgick i slutet av september på grund av samarbetssvårigheter med ägaren, Söderköpings kommun.

- Vi hoppas ju att vi kommer överens mellan de politiska partierna så snabbt som möjligt. Förhoppningsvis kan vi tillsammans lägga ett förslag på onsdag nu, det säger Anders Senestad som är gruppledare för moderaterna och som är med i arbetet att hitta en ny styrelse.

Men det är inte säkert att förslaget på onsdag sedan verkligen blir den nya styrelsen. Partierna diskuterar olika lösningar och enligt Anders Senestad kan en lösning vara att tillsätta en styrelse för en kortare tid, fram till ordinarie bolagsstämma. Detta för att kunna reda ut vilket förhållande kommunen och bolaget har, eftersom det funnits oklarheter om hur man ska arbeta.

Även ny vd

Ramunderstaden behöver inte bara en ny styrelse utan också en ny vd. Rekryteringen har stoppats upp något men när en ny styrelse finns på plats kommer den processen att fortsätta säger Anders Senestad.

Det är kommunfullmäktige som utser ledamöterna till styrelsen och Senestad tycker inte det är några problem att hitta lämpliga kandidater.
- Jag tror att det kan finnas mycket goda förutsättning när vi väl har klarat ut spelreglerna mellan bolaget och ägarna. Jag tror att det här är ett mycket intressant uppdrag, konstaterar Anders Senestad.

Maria Turdén
maria.turdén@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista