Torgny Lindgren Augustnominerad

Författaren Torgny Lindgren, hemmahörande i Rimforsa i Östergötland, är nominerad till årets Augustpris i skönlitteraturklassen.

Även Andrea Malesevic från Linköping är nominerad. Hennes uppsats är ett av nio finalbidrag till titeln Lilla Augustpriset, för ungdomar mellan 16 och 20 år.

Boken ”Norrlands Akvavit” handlar om ett allt mer glesbefolkat hörn av Västerbotten, och om livets förgänglighet i största allmänhet.

Även Andrea Malesevic från Linköping har chans att kamma hem ett pris. Hennes uppsats ”Pedofili - kropp, själ och samhälle” har bland drygt 300 insända bidrag valts ut som en av de nio finaluppsatser som tävlar om titeln Lilla Augustpriset, för ungdomar mellan 16 och 20 år.

Torgny Lindgren, tidigare Augustvinnare för ”Hummelhonung”, håller sig kallsinnig till prisers betydelse över huvud taget:
- Allt sådant här med priser och nomineringar, det är utvärtes. Det har i själva verket inte ett skvatt att göra med själva författarskapet, jag är ledsen att behöva svara så, men så är det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista