Tre ordförande för de fyra stora. Från vänster Dolphins Bo Sundberg, IFK Norrköpings Hans Lundin och Christer Mård LHC och LFC.

Elitidrottklubbar i företagssamarbete

Fyra elitidrottsklubbar i länet går nu samman för att skapa möjligheter för företag att mötas.

LFC och LHC i Linköping och IFK och Dolphins i Norrköping ska skapa ett nätverk där företag som samarbetar med klubbarna kan träffas, till exempel i samband med en match, för att knyta kontakter sinsemellan.

Det handlar om affärer och utveckling av fjärde storstadsregionen. Enligt beräkningar skulle en fullt fungerande fjärde storstadsregion runt Linköping och Norrköping ge 1500 fler jobb och omsättningen bara på löner i länet skulle öka med sju miljarder. Och det är det här klubbarna vill åt, år det bättre för företagen kan de lägga mer pengar på att sponsra idrotten, tror Christer Mård som är ordförande i både LFC och LHC:
- Det är ett långsikgtigt perspektiv, menar han. Det finns en början, men det finns inget direkt slut.

Ekonomisk förening
Så nu ska IFK och Dolphins i Norrköping och LHC och LFC i Linköping gå ihop och se till att företagarna träffas. Klubbarna har bildat en ekonomisk förening som ska skapa nätverket. Rent konkret kan det handla om att samla folk på en finlandsfärja där företag från olika städer och branscher träffas under lättsamma former.

Klubbarna ska samarbeta för att skap fler potentiella sponsorer i länet när det sen gäller att faktiskt få dem att sponsra IFK eller Dolphins så råder skarp konkurrens säger IFK Norrköpings ordförande Hans Lundin:
- Men hockeyn är på vintern och fotboll är på sommaren,  så jag tror att det här bara kan bli en win-win situation, konstaterar Hans Lundin.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".