Moderater på väg till partistämma

I morgon torsdag samlas moderater från hela landet på partistämman i Gävle.

Det är många frågor som ska diskuteras och en av dem är frågan om könsneutrala äktenskap.

Marie Morell, landstingsstyrelsens ordförande, är en av de tio östgötska moderater som ska åka till Gävle. Hon tror att just frågan om könsneutrala äktenskap kommer att väcka stor uppmärksamhet:
- Frågan är om homosexuella ska få samma rättigheter vad det gäller äktenskap som heterosexuella har, vi är nog inte ensamma om att ha varit splittrade i den frågan, säger Marie Morell och så vitt hon vet kommer alla de östgötska ombuden dock att rösta för så kallade könsneutrala äktenskap.

Den framtida regionindelningen i Sverige och bensinskatten är några av de andra heta frågor som ska behandlas när ombuden från moderaterna i Östergötland träffar runt 200 partiekamrater på partistämman i Gävle.

Marie Morell har höga förväntningar på stämman:
-  Jag hoppas att det ska ge lite nytändning. Vi är nu många som ahr suttit ett år i majoirtet, och jag hoppas att vi ska knn alyfta blicken lite och sätta in förändringarna i ett större sammanhang, konstaterar hon.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".