Revansch utan rekord för Linköping

Rastislav Stana fick inte bli historisk men han och hans LHC fick med sig tre poäng från bortamatchen mot Djurgården. 3-1 vann Linköping med och det är just den där ettan som är lite försmädlig.

Djurgårdens mål kom med 14 minuter kvar av matchen. Då hade LHC:s målvakt Rastislav Stana hållt nollan i två matcher, två perioder och sex minuter. Hade det blivit tre hela matcher i rad hade Stana slagit rekord. Synd tycker Mattias Weinhandl.

-Väldigt, men mer synd om honom då kan jag tänka mig.Det hade varit väldigt roligt för honom kan jag tänka mig.  Men vi vinner det är huvudsaken. Jag tror att han är väldigt nöjd med det efter matchen.

Efter ett mål i vardera period, först Tim Eriksson, sen Mattias Weinhandl och slutligen Kim Staal, tog Linköping revansch på Djurgården för hemmaförlusten tidigare på säsongen.

- Vi gör en ganska stabil bortamatch. Vi spelar ganska tätt, tar väl lite väl mycket utvisningar och då släpper man till rätt mycket chanser men vi har ju Stana i målet och han har ju spelat väldigt stabilt den sista tiden och han är en klart bidgragande orsak till att vi vinner idag, säger Weinhandl.

Efter en något vacklande inledning har Linköping nu fått ordning på spelet, framför allt bakåt och i och med segern igår tar LHC sig förbi både Djurgården och Skellefteå upp till femte plats i tabellen.

- Det har blivit bättre, särskilt de två sista matcherna. Vi spelar lite tajtare och släpper inte till lika mycket chanser. Men jag tycker att vi har ett snäpp till. Vår kedja kan betydligt bättre.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se
Bengt Schött
bengt.schott@sr.se

Djurgården-Linköping 1-3((0-1, 0-1, 1-1))

Första perioden: 0-1 (7.41) Tim Eriksson (Fredrik Emwall, Josef Melichar).

Andra perioden: 0-2 (11.52) Mattias Weinhandl (Tony Mårtensson, Jonas Junland).

Tredje perioden: 1-2 (5.47) Niklas Anger (Kristofer Ottosson, David Printz), 1-3 (9.08) Kim Staal (Josef Melichar).

Skott: 31-23 (9-6, 8-12, 14-5).

Utv, Djurgården: 3x2. Linköping: 9x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 244.