Svedahl satsar på Turkietresor från Norrköping

Ett dotterbolag till det norska bolaget Tyrkiaresor etablerar sig nu i Sverige och Norrköping. I april börjar bolaget flyga från Norrköpings flygplats. Det blir också flygningar från Arlanda, men det är i Östergötland den största satsningen sker:

- Som nykomling är det lättare att slå igenom på en mindre ort, säger Reidar Svedahl, som står bakom Sverigesatsningen.

En avgång i veckan från mars till oktober blir det för det norska bolaget Tyrkiaresor som nu etablerar sig i Sverige som Turkietresor. Det betyder att resebolaget Ving, som också kommer att flyga till Turkiet från Norrköping i sommar får konkurrens.

Enligt flygplatschefen Mari Torstensson är just Turkiet en viktig satsning. Runt 6000 resenärer räknar hon med kommer att resa från Norrköping till Turkiet.

- Det är framförallt familjer som åker till Turkiet och då är det ju många på en gång som åker, säger hon.

Reidar Svedal ser inte konkurrensen med Ving eller andra flygbolag som ett problem. I framtiden tror han istället att flygets miljöpåverkan blir det stora hotet mot nöjesresor via flyg:

- Jag tror framförallt att det kan bli svårt med långresor, när man flyger runt halva jordklotet bara för att stanna i några dagar. För resebranchen blir det svårt att möta i och med att de som tycker att det är moraliskt fel inte kommer att påverkas bara för att man sänker priset.

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista