Ingen guldklocka i Åtvidaberg

Kommunanställda i Åtvidaberg kommer inte längre bli belönade med en guldklocka efter 25 års tjänstgöring. Från och med i år drar kommunen in presenten.

Istället kommer alla anställda få 200 kronor per år i ”trivselbefrämjande åtgärder”. Beslutet har väckt reaktioner, enligt fackförbundet Kommunal.

Personalavdelningen vid Åtvidabergs kommun har tittat över bidraget till de anställda, de föreslår att istället dela ut en uppmuntran varje år.

- Jag tycker att det är en riktig inställning. Det är ju så att det inte är så vanligt att man jobbar på samma företag i 25 år. Att kunna dela ut en uppmuntran varje år det tilltalar mig, säger Lennart Haraldsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Åtvidaberg.

Han hävdar att det inte har någonting att göra med kommunens ansträngda ekonomi, men kan förstå de negativa reaktioner som bland annat fackförbundet Kommunal fått.

- Det är klart att det känns om man varit i 23, 24 år och normalt skulle få 5 000 kronor i sin hand. Det är klart att det kan kännas tomt, säger Haraldsson.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".