Omfattande oststöld på väg att klaras upp

Stölden av 15 ton ost i Växjö nyligen kan vara på väg att klaras upp. I natt greps tre unga män utanför Norrköping, i bilen de färdades i hittade polisen en 12 kilo tung ost från det stulna partiet.

I samband med rånet mot vägkrogen i Herrbeta upprättades vägspärrar på flera vägar i länet, bland annat vid Löfstad slott utanför Norrköping.

Några rånare dök aldrig upp men väl tre andra misstänkta personer. När polisen gjorde en husrannasakan i bilen återfanns en 12 kilo tung ost.

Osten kommer från det parti som stals i Växjö för en vecka sedan. Tjuvar gjorde då inbrott i en lastbil som stod parkerad på en omlastningscentral. 15 ton ost blev bytet, värt en halv miljon kronor. Nu kan stölden vara på väg att klaras upp.

De tre unga män, alla hemmahörande i västsverige, är nu anhållna misstänkta för stöld alternativt häleri.

- Osten som återfanns i bilen i natt var en tio-procentig mager Västgöta Kloster, säger Birgitta Gustavsson, polisens stationsbefäl i Norrköping till SR Östergötland.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".