Linköpings fältrittklubb varslar all personal om uppsägning

Linköpings fältrittklubb, med över 600 medlemmar, tvingas varsla all personal i klubben om uppsägning, orsaken är att man nekats så kallat lokstödsbidrag av riksidrottsförbundet.

- Vi måste ta ansvar för att klara ekonomin, säger klubbens ordförande.

- Det är mycket beklagligt och förvånansvärt att man tillämpar ett regelverk olika. Det finns nämligen andra klubbar som fått igenom de här bidragen, säger Per-Otto Waern, ordförande i klubben.

Lokstödsbidrag får klubbar för de aktiviteter som genomförs i en klubb, det är dels statligt bidrag, dels kommunalt. Men riksidrottsförbundet har åsikter om att Linköpings fältrittklubb låter ett bolag ta hand om ridskoleverksamheten.

Det är ett av skälen till att klubben nekas lokstödsbidrag för höstterminen 2006. Bortfallet av bidrag leder nu till att all personal i klubben, fyra personer, varslas om uppsägning. Dessutom inför klubben investeringsstopp och samtliga inköp minimeras till det yttersta.

- På kort sikt kommer ingenting att hända med verksamheten, men vi måste ta ansvar för de anställda och verksamheten vi har för att klara ekonomin, säger Waern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".