Full fart i Cloetta Center på höstlovet

Nu har höstlovet dragit igång och i länets skolor ligger aktiviteten ner. Men i Cloetta Center i Linköping är det full fart under hela veckan. För fjortonde året i rad arrangeras skolinnebandyn.

I år gör 330 lag upp om titlarna i sina årsklasser.

- Ja, rekord igen. Det har ju varit en ökning varenda år så här långt, säge Janne Svensson från KFUM Linköping som arrangerar turneringen.

Vad beror det på?
- Förhoppningsvis beror det på att det är ett underbart arrangemang och att det goda ryktet sprider sig. Sen är innebandyn väldigt lättsam och turneringen i sig är väldigt lättsam när det gäller regler och atmosfär så jag tror att det är populärt för både unga och föräldrar.

Med alla deltagande ungdomar, arrangörer, domare, och föräldrar är över 10 000 personer på något sätt inblandade i skolinnebandyn under veckan.
- Vi drog faktiskt igång i lördags för att vi vuxna skulle få leka av oss så vi hade en företagsturnering. Sen igår var det de allra underbaraste sexåringarna som drog igång och nu blir det äldre och äldre för varje dag, säger Janne Svensson

Två av de många i Cloetta Center idag är Martin Larsson Möller och Didrik Wallerstedt från Linköping som vunnit sina två första matcher i turneringen.

Förhoppningsvis beror det på att det är ett underbart arrangemang och att det goda ryktet sprider sig. Sen är innebandyn väldigt lättsam och turneringen i sig är väldigt lättsam när det gäller regler och atmosfär så jag tror att det är populärt för både unga och föräldrar.

Vad är det som är så roligt här?
- Att ha kul och spela lite.

Hur ska ni förbereda er inför nästa match?
- Vi tränar lite, värmer upp och springer och mycket stretching.

Kanske ta lite frisk luft också?
- Nej, det behöver vi inte så mycket.

Lana Brunell
lana.brunell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".