LHC i målrik bortamatch

HV71 och Linköping bjöd på en svängig och underhållande match som slutade med rättvisa 5-5 efter full tid på måndagkvällen.

HV fick en bonuspoäng i sudden death när 6-5 studsade in via Pasi Puistolas rygg.

-Visst var det en underhållande match, lite för underhållande ibland kanske. Man behöver inte vara Guds gåva till hockeyn i varenda byte, sade LHC-tränaren Janne Karlsson.

Ett tag var det riktig bjudhockey. Matchen svängde från 1-0 till 2-4 på bara fem minuter i början av andra perioden. Många av målen såg märkligt enkla ut.

-Vi var nog för nöjda med ledningen efter första perioden. Vi spelade naivt och gick bort oss flera gånger. Dessutom var Liv lite olycklig vid något av målen, sade HV-tränaren Kent Johansson.

HV fick till slut stopp på Linköpings målfest och jobbade sig ikapp till 4-4 innan andra perioden var slut.
-Det var viktigt att vi kom ikapp inför tredje, sade HV-tränaren.

4-4 var Björn Melins första mål för säsongen. Melin styrde in Mikko Luomas skott.
-Björn var en av våra bästa i dag, roligt att se honom så bra efter skadan, sade Kent Johansson.

Per Ledin gjorde två mål och en assist, och Andreas Jämtin gjorde ett mål. Dessutom gjorde Lance Ward säsongens första poäng. Bra utdelning för HV:s busar.

I Linköping gjorde landslagsuttagna Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson varsitt mål, men fick inte till spelet särskilt bra.

Målvakterna Stefan Liv och Rastislav Stana hade en svår match med generösa försvar och flera svåra avslut att ta hand om. Tre av HV:s mål var styrningar som Stana var chanslös på.

Stefan Liv blev överlistad av en ren miss från Niklas Persson. LHC-spelaren tappade pucken i en dragning och pucken gled långsamt förbi en maktlös HV-målvakt.

Överlag var det många mål som var dråpliga eller enkla på ett eller annat sätt. Inte minst HV:s segermål i sudden death. Martin Thörnberg gjorde en snygg dragning och sköt. Stana klarade, men pucken gick rakt upp. När den ramlade ner träffade den HV-backen Pasi Puistola i ryggen och studsade in.
-När vi gör fem mål på bortaplan ska vi definitivt ha mer än en poäng, ändå är jag ganska nöjd att vi klarade 5-5, sade Jan Karlsson.

HV är fortfarande obesegrade på hemmaplan och leder serien ganska klart.

Staffan Runemo/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".