Två rätt och två fel. Lill-Babs och Kapp Ahl passar bra in i Motala medan Ola Salo och punkare inte stämmer lika bra överrens med motalabornas självbild. Bilden är ett montage.

En liten storstad med touch av Lill-Babs

Det vilar en Kapp Ahl-känsla över Motala. I alla fall enligt kommunens egen undersökning över hur motalaborna upplever sin kommun. Och staden är mer Lill-Babs än vad den är Ola Salo.

Undersökningen ska Motala kommunen använda när den ska marknadsföra och profilera sig i framtiden. En konsult har fått undersöka hur kommunen uppfattas. Det hela ska rendera i en kommunikationsplattform för framtida bruk.

- Det är naturligtvis många olika saker man associerar till. Den bild av Motala som vi ringat in är en kommun som snarare är en liten storstad än ett utpräglat landsortssamhälle. En kommun som visserligen präglas av allt vatten och sin vackra natur men som även på storstadsmanér kan erbjuda den här bredden när det gäller möjliga boenden och livsstilar, säger Pia Carlgren som arbetar på företaget som gjort undersökningen.

Är det viktigt för Motala att vara en storstad?
- Det ska jag inte säga att det är jätteviktigt men det är ändå en bild som kommit fram och vi tror att den kan vara viktig för framtiden.

En av frågeställningarna i undersökningen är om Motala ger en punk-, bratt- eller Kapp Ahlkänsla.

- Det är väl snarare det här folkliga, vänliga och glada och då har vi summerat det i en Kappa Ahl-känsla, säger Pia Carlgren.

Är det positivt?
- Ja, det är väl något positivt att hämta kraft ur.

Lotta Karlsson
lotta.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".