Beskjutna föraren: Det klingade till i vagnen sen sved det till i ryggen

Spårvagnarna rullar nu som vanligt i Klockaretorpet igen efter gårdagens händelser när en spårvagnsförare blev skjuten i ryggen med ett luftvapen.

Det var strax efter halv åtta igår som Siv Björk stannade spårvagnen vid hållplatsen där en ensam flicka väntade på att få kliva på.

- Hon gick in i vagnen och satte sig och jag stod utanför och sträckt lite på benen. Sen hörde jag hur det klingade till i spårvagnen och att det sved till i ryggen på mig bakom skulderbladet. Jag förstod att jag blivit träffad av någonting och misstänkte väl att det var något luftvapen. Sen blev det ju pådrag. säger Siv Björk.

Hörde du något skott avlossas?
- Nej jag kan inte säga det, jag hörde bara klingandet i vagnen innan det sved till i skulderbladet. Men flickan som stod utanför sa att hon hade hört någonting när hon stod och väntade på att få gå på, men hon såg ingenting heller.

Vilka skador fick du?
- Jag fick lite rodnad och svullnad under skulderbladet.

Hur mår du idag?
- Det är väl helt okej. Man får väl se sen när man ska köra kvällsskiften hur man känner sig.

Ja, hur känns det nu att sätta sig i vagnen igen?
- Det ska väl gå bra men första kvällen när jag ska köra då får jag med mig någon så det är bra.

Har du varit med om något liknande tidigare?
- Nej, och jag har i alla fall kört spårvagn i sjutton år, något liknande har jag inte varit med om.

Det har förekommit störningar och sabotage mot spårvagnstrafiken i just Klockaretorpet tidigare men då har det handlat om att någon eller några kastat ner föremål på spåret eller direkt på spårvagnarna, enligt Östgötatrafikens informationschef Sylvia Rydström.

Under kvällen stängdes spårvagnstrafiken till ändhållplatsen Klockaretorpet på linje 3 av för all trafik. Spårvagnarna vände vid Folkets park. Nu rullar spårvagnarna igen och kommer så göra även i kväll. Sylvia Rydström säger att det i nuläget inte är aktuellt att ställa in mer trafik men att det kan ske om det händer någonting mer.

På förmiddagen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för beskjutningen.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Lotta Karlsson
lotta.karlsson@sr.se

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".