Polisen efterlyser vittnen till beskjutningen i Klockaretorpet

Fortfarande har inga gripanden gjorts efter gårdagens händelser i Klockaretorpet i Norrköping när en kvinnlig spårvagnsförare blev beskjuten med någon form av luftgevär. Nu söker polisen vittnen till händelsen, som utspelade sig runt tjugo i åtta i går kväll.

- Varken föraren eller passageraren hann ju se något, så vi vill väldigt gärna ha kontakt med alla som tror sig ha sett något i det här området under tisdagkvällen, säger Anders Selevik vid kriminalpolisen i Norrköping.

En av fyra känner otrygghet
Efter beskjutningen stoppade Östgötatrafiken all trafik till bostadsområdet under resten av kvällen och det är inte första gången man tvingats vidta den typen av åtgärder. Flera gånger tidigare har trafiken fått stoppas på grund av att stenar kastats mot fordonen eller placerats på spåren.

Samtidigt visar en undersökning som Hyresbostäder gjort att en av fyra boende i Klockaretorpet känner sig otrygga. För att råda bot på detta och samtidigt försöka göra hela området mer attraktivt har bolaget tillsammans med kommunen inlett Agenda Klockaretorpet:

- Ja, just tryggheten är det som vi har närmast på agendan. Från och med den första december ska vi dra i gång en så kallad trygghetslinje på prov i Klockaretorpet, berättar projektledaren Sofie Drake. 

Öppen för alla boende
Trygghetslinjer finns redan bland annat i Söderköping och i Finspång. Det handlar om en telefonlinje dit alla i området ska kunna ringa och ärendena kan växla:

- Det kan handla om att det är skränigt ute, att man ser någon som utövar skadegörelse någonstans eller om man kanske känner att man har behov av sällskap på vägen hem från spårvagnen. 

Läs mer:

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se


 

 


 


 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".