Moderater i länet reagerar på avhopp

Statsminister Fredrik Reinfeldts statssekreterare Ulrica Schenströms avgång inatt kommenteras nu av ledande moderater i länet. 

– Hon har uppenbarligen gjort en tabbe säger Jörgen Rundgren (m) oppositionsråd i Norrköping.

Rundgren tycker det är tråkigt att partiet förlorar en kompetent medarbetare.
Men han tror inte att det betyder så mycket för moderaterna.

– Det viktigaste är den politik som nu förs av regeringen att den visar bra resultat när det gäller att minska arbetslösheten säger Jörgen Rundgren.

Oklart vem som hade jour
Den stora frågan kring Ulrica Schenström var om hon hade krisberedskap för Sverige den kvällen när hon drack alkohol tillsammans med en journalist på en restaurang. 

Varken hon själv eller statsminister Fredrik Reinfeldt har svarat på om så var fallet.
Hon skriver själv i ett pressmeddelande i samband med hennes avgång att hon har agerat olämpligt och inte kan fortsätta fungera med fullt förtroende i sin roll.

Rätt beslut att avgå
Moderaten Paul Lindvall kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande tycker att Ulrica Schenströms beslut att avgå var rätt.

– Det är viktigt att man har förtroende för att regeringen och de myndigheter som har till uppgift att hantera krislägen är väl rustade och förberedda och därför är det bra med den hör åtgärden säger Paul Lindvall.

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se

Fakta: Avhoppen i regeringskretsen

Natten mot den 1 november 2007 kom beskedet att Ulrica Schenström, statssekreterare i statsrådsberedningen, avgår sedan hon druckit vin med en reporter från TV 4. Krognotan uppgick till 1 145 kronor. Den 5 september 2007 avgick försvarsminister Mikael Odenberg i protest mot nedskärningarna i försvaret. Den 3 september 2007 lämnade Urban Funered, statssekreterare hos finansmarknadsminister Mats Odell, sitt uppdrag efter kritiken mot Carnegie.Den 1 september 2007 lämnade Karin Forseke posten som regeringens expert på bolagsförsäljning. Den 16 oktober 2006 hade Cecilia Stegö Chilò varit kulturminister i tio dagar. Då avgick hon sedan det kommit fram att hon inte betalat tv-licens under de senaste 16 åren. Hon hade också anlitat svart städhjälp.Den 14 oktober 2006 avgick handelsminister Maria Borelius. Orsakerna var att hon bland annat hade anlitat barnflickor svart och hade bolag i skatteparadis. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".