Skolmyndighet i Norrköping läggs ned

Nationellt centrum för flexibelt lärande med verksamhet i Norrköping och Härnösand kommer med största sannolikhet att läggas ned den 1 juli nästa år.

Det föreslår en statlig utredning.

Regeringen vill banta antalet myndigheter inom skolområdet och utredare Hans Forsell förslår att CFL läggs ned och att vissa av uppgifterna läggs på Skolverket.

I Norrköping berörs omkring 35 anställda av förslaget som nu ska ut på remiss och i början av nästa kommer riksdagen ta beslut.

Sören Tornell operativ chef för Nationellt centrum för flexibelt lärande säger till Sveriges Radio Östergötland att beskedet var väntat och han tror att det finns goda möjligheter för de anställda att få jobb på de nya myndigheterna.

Den nya myndigheten Skolinspektionen kommer att behöva fler medarbetare i Linköping och 10 nya tjänster på Skolverket kommer att arbeta med samma frågor som CFL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".