Mer radiosändningar för invandrarkvinnor

Persiska Kvinnoföreningen i Norrköping, som i flera år arbetat för att bryta iranska kvinnors isolering och göra dem delaktiga i det svenska samhället bl a genom radiosändningar, vill nu utvidga sändningarna med undervisning i svenska - i samarbete med invandrarföreningar för de som talar arabiska, bosniska och spanska.
Det är många som sitter isolerade i hemmet och inte får kontakt med svenska språket och samhället - unga mödrar, arbetslösa, sjuka eller äldre som är rädda för världen utanför. Både för dem och för dem som går kurser i svenska, men behöver repetera, är det bra med radioundervisning, säger Shokouh Ershadi. Det ska också sändas program med samhälls-information, öppnas hemsidor och man ska ha lyssnarkontakt. Och det ska göras i samarbete med dom som talar arabiska, bosniska och spanska och under Studiefrämjandets paraply. EU-pengar ska göra det möjligt för föreningarna att ta fram en exakt plan för verksamheten, sen gäller det att få nya pengar till genomförandet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".