Miljöpris till Ödeshög

Ödeshög vann klimat.nu tävlingen mellan Sveriges alla kommuner.Tävlingen har pågått under 2002. Tävlingen har handlat om att kommuninvånarna gör klimatlöften som innebär att man som privatperson i vardagen åtar sig att minska sina utsläpp av koldioxid.
I Ödeshög gjordes 219 klimatlöften och det är flest i landet i relation till antalet invånare i kommunen. På andra och trejde plats kom Oxelösund och Leksand. Tävlingen har pågått mellan den första februari och första december och det är nu på slutet som Ödeshög gick om den förra ettan som var Oxelösund. Priset är en skulptur av jorden som konstnären Ann Ahlbom Sundquist har gjort tillsammans med en 4-de klass. Inga-Sara Prinzencreutz, som är stolt ordförande i Naturskyddsföreningen i Ödeshög, säger till Klimat.nu att det är glädjande att konstatera hur miljömedvetna ödeshögsborna är. Prinzencreutz menar också att man vet vad miljövård vill säga och att man är medveten om att människan påverkar klimatet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".