Omfattande rättegång om skattebrott inleds

I dag inleddes en omfattande rättegång i Norrköping mot två män som misstänks för grova skattebrott. Männen har sålt böcker för miljontals kronor men misstänks ha lämnat felaktiga uppgifter i sina deklarationer.
De två männen greps i höstas och har suttit häktade sedan november. Männen har sålt böcker för flera miljoner kronor. Men åklagaren misstänker att männen med hjälp av bland annat falska kvitton lyckats komma undan beskattning på sin försäljning. Enligt förundersökningen har männen lyckats undgå att betala närmare sju miljoner kronor i skatt. En del av pengarna ska istället ha palcerats i fonder på lågskatteön Isle of Man. Åklagaren har åtalat männen för två fall av grova skattebrott och ett fall av grovt bokföringsbrott. Dessutom vill åklagaren att dom två också beläggs med näringsförbud. Som bevisning finns lådor med kort över kunder som betalat till främmande postgirokonton och vittnesförhör med kunder. Rättegången beräknas pågå i tio dagar vid tingsrätten i Norrköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".