Hamnchef: Vi tar inget ansvar för skador

Många boende längs Bråviken utanför Norrköping drabbas av den ökade fartygstrafiken till hamnen i Norrköping. Men Norrköpings Hamn tar inte något ansvar.
Som Sveriges Radio Östergötland berättade under tisdagsmorgonen så skadar svallvågor från fartygen både båtar och bryggor på sin väg genom Bråviken till Norrköpings hamn. Bengt-Erik Bengtsson, vd för Norrköpings Hamn- och Stuveri AB, säger att hamnen inte har något ansvar för eventuella skador fartygen orsakar på väg till hamnen. - Stora investeringar har redan gjorts för betydande summor i hamnområdet. Men de klagande får vända sig till vattenägaren, det vill säga andra myndigheter och inte Norrköpings Hamn, säger Bengtsson. Större, tyngre och snabbare båtar är att vänta i framtiden, enligt Bengt-Erik Bengtsson. Men risken att fartygen överskrider hastighetsbestämmelserna är lite, tror vd:n.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".