Namn på hockeydomare hemlighålls efter hot

Efter att ett antal elitseriedomare fått ta emot hotbrev så har domarbasen Peter Andersson tvingats att ta till vidare säkerhetsåtgärder. Namnen på de domare som skall dömma de kommande hockeyomgångarna kommer inte att offentliggöras förrän strax innan matchstart.
- I hänsyn till domarna och som en del i säkerhetsarbetet känns det här nödvändigt för att få lite lugn och harmoni i vårt arbete, säger domarbasen Peter Andersson till Radiosporten. Det var under förra veckan som det blev det känt att ett antal elitseriedomare i ishockey fått ta emot hotbrev. Breven som har kopplingar till Linköping har fått till följd att domarna nu bevakas av polis före, under och efter match. - Nu har det gått lite drygt en vecka och stämningen i domargruppen är bra. Men självfallet är detta något som vi bär med oss och det har naturligtvis skakat om flera av domarna, medger Andersson. På torsdag spelar Linköping sin första hemmamatch efter att hotbreven blev kända. För motståndet står Modo, men vem som kommer att döma matchen är än så länge hemligt. - Jag tycker inte att det känns bra. Det har ju alltid funnits en öppenhet gentemot alla parter. Min förhoppning är självfallet att vi så snart som möjligt skall kunna gå tillbaka till den normala tillsättningen av domare, avslutar Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".