Kunskapsskolan anmäls till Skolverket

Friskolan Kunskapsskolan med verksamhet här i länet har anmälts av ett antal föräldrar till Skolverket för bristande tillsyn och information. Flera elever sattes ensamma på ett tåg från Linköping till Lund.
Det var vid en resa till Gamleby, som skolan bestämde att 10 elever som varit stökiga skulle skickas hem. De sattes ensamma på ett tåg från Linköping till Lund. - Om man är 15 år ska man klara av att åka tåg ensam, säger rektor Kerstin Jacobsson. Skolan har alltid ansvar under skoltid, anser Jacobsson men säger samtidigt att den koordinator som fanns på plats såg till att eleverna sattes i rätt vagn. - Det är tveksamt om man får lämna elever ensamma på ett tåg, säger Per Ingvar de la Motte, handläggare vid Skolverket. Myndigheten ska nu utreda fallet. - Kommer vi fram i utredningen att skolan inte följer reglerna så är det ju allvarligt, säger de la Motte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".