Stödlägenheter kan byggas på parkmark

Det går trögt för Linköpings kommun att ta fram nya stödlägenheter för missbrukare och bostadslösa. Brist på såväl lägenheter som tomter att bygga på gör att kommunen nu överväger att bygga på parkmark.
Linköpings kommun behöver ett 40-tal lägenheter åt missbrukare och personer med andra sociala problem. Men än så länge kan bara ett 20-tal tillfälligt inhyrda lägenheter ordnas. Bostadsbristen gör det svårt att hitta värdar som vill ta emot hyregäster med sociala problem och därför vill kommunen bygga egna bostäder. Som det nu ser ut blir det någon form av ledig mark intill befintliga bostadsområden som måste uttnyttjas. Även om parkmark naggas i kanten, anser Bror Önstorp, omsorgsnämndens kanslichef, att det är den lösning som bäddar för minst konflikter. - Vi måste hitta skilda lägen för dessa. Det går inte att bo mitt i ett bostadsområde, då bygger vi bara in svårigheter mellan dem och grannarna, säger Önstorp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".