Hotade elitseriedomare med järnrör

Maskerade och utrustade med järnrör väntade hockeysupportrarna på domarna utanför Stångebrohallen i Linköping. Sveriges Radio Östergötland kan i dag avslöja ytterligare en allvarlig incident mellan domare och hockeysupportrar.
Säkerheten hade skärpts i Stångebrohallen i Linköping under torsdagens elitseriematch mellan LHC och Modo. Det här var första matchen i Linköping efter att det hotbrev, som skickats till flera domare, offentliggjordes. Polisen tar hotet på största allvar. Sveriges Radio Östergötland kan i dag avslöja ytterligare en allvarlig incident mellan domare och hockeysupportrar under klubbens första år i elitserien. En av de domare som nyligen fick ett av hotbreven samt en linjeman hotades då utanför Stångebrohallen av maskerade Linköpingssupportrar utrustade med järnrör. - Det här är sådana händelser som inte får hända. Det har gått för långt i supportrarnas fanatism, säger Ulf Rådbjer, som under torsdagskvällen dömde LHC-Modo i Stångebrohallen. Rådbjer var dock inte närvarande när hans kollegor utsattes för hotet. Men han känner till händelsen väl. - Det här drar skam över klubben. Det är synd om LHC, en skugga faller över laget. Det är de inte värda, säger Rådbjer. Händelsen anmäldes till Ishockeyförbundet. Vilka som ligger bakom hoten mot domarna är ännu okänt. - Det ryktas om en falang från nynazismen, säger Ulf Rådbjer. Daniel Klaar, SR Östergötland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".