Hyrorna hos Platen höjs. Arkivfoto

Hyrorna höjs för boende i Platen

Uppdaterad version kl. 13:43
Nu är det klart med nästa års hyror för de boende i Bostadsstiftelsen Platens lägenheter i Motala. Förhandlingar med Hyresgästföreningen har resulterat i en höjning med 2,7 procent.

- Vi har ju haft en avsiktsförklaring med hyresgästföreningen med bara 80 procent av inflationen, vilket jag tycker är rimligt, säger Kenneth Söderman, vd för bostadsstiftelsen Platen.

Det är ungefär 5 500 personer som berörs av höjningen på 2,7 procent som börjar gälla efter årsskiftet. Håkan Dahlgren från hyresgästföreningen region öst, som har varit med och förhandlat fram dom nya hyrorna, är nöjd med en höjning på 2,7 procent.

- Man måste också ta hänsyn till vad man får för pengarna. Om hyresgästerna får valuta för den hyra man betalar i form av bra underhåll, då är man naturligtvis mer nöjd än om man inte fått eller ser någonting för det man betalar, säger Dahlgren.

Anton Frank
anton.frank@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".