Åtal i dag i stor narkotikahärva

Nio personer åtalades i dag i en stor narkotikahärva som polisen i länet nystat upp. Samtliga misstänks för grovt narkotikabrott.
Det är en omfattande utredning som åklagaren lämnade in till tingsrätten i Linköping i dag. Ligan misstänks under hösten förra året ha köpt och i vissa delar också sålt narkotikan vidare. Enligt stämningsansökan har ligan handlat med närmare åtta kilo narkotikaklassade preparat, nämligen amfetamin, marijuana, cannabis och över 20 000 Rohypnoltabletter. Med hjälp av bland annat telefonavlyssning har polisen lyckats nysta upp härvan. Fyra av de åtalade är från Gävle, en kommer från en mindre ort utanför Kalmar, resten kommer från Östergötland. Åklagaren kräver att två av de åtalade, som är medborgare i andra europeiska länder, utvisas ur Sverige om de fälls och förbjuds att återvända hit. Rättegången inleds den femte februari i Linköpings tingsrätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".