Ja-sidan för EMU öppnar kontor i Östergötland

Ja-sidan för ett svenskt medlemskap i valutaunionen EMU har nu påbörjat sin kampanj i Östergötland. Stiftelsen Sverige i Europa har öppnat kontor i Linköping och i Norrköping.
Deras huvuduppgift är dock inte att informera allmänheten om fördelarna med euron, utan istället vara en stödorganisation för de organisationer som redan finns på ja-sidan. Flera av ja-anhängarna som moderaterna, socialdemokraterna, bransch- och fackliga organisationer har bestämt sig för att ta hjälp av stiftelsen för att gemensamt övertyga svenskarna om att rösta för ett medlemskap i EMU. Trots att stiftelsen ska jobba med människor som har så skilda politiska värderingar, menar Andreas Krohn att det kommer gå bra att samarbeta. Nej- sidan kommer däremot inte att samarbeta under någon gemensam organsation, eftersom man, enligt ordförande för socialdemokrater mot EMU, Sören Wibe, har svårt att ena alla under samma argument för ett nej till EMU.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".