Foto: Pelles Photo

Sju lindrigt skadade i bussolyckan utanför Linköping

Uppdaterad version 14:10

Sju personer skadades lindrigt i morgonens bussolycka på riksväg 34 mellan Linköping och Kisa. Sammanlagt fördes 35 personer till universitetssjukhuset, men ingen uppges ha blivit allvarligt skadad.

- Det var sex, sju personer som fick åka ambulans direkt från platsen. Resten av resenärerna fick åka i en gemensam buss upp till sjukhuset för att tas om hand, säger Sylvia Rydström på Östgötatrafiken.  

Det var strax efter klockan åtta i morse som en linjebuss kolliderade med en personbil vid det så kallade Brokindskrysset på riksväg 34. 

- Chauffören fick väja för personbilen, välte och hamnade på sidan i diket, säger Leif Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Linköping.

Olyckor alltid jobbiga
Ombord på bussen fanns ett 30-tal passagerare som fick krypa ut genom takluckan.  

- Olyckor med våra bussar är alltid jättejobbiga, tycker jag. Det är bland de värsta samtal jag kan få i och med att det är så många som kan skadas. Nu är vi tacksamma för att det inte blev några allvarliga skador den här gången, säger Sylvia Rydström. 

Krisstöd och ersättning
De sju personer som fick lindriga skador i samband med olyckan togs under förmiddagen om hand på US akutmottagning. De övriga erbjuds krisstöd på sjukhuset. 

- De resenärer som har varit med om den här olyckan kommer att få ersättning och all den hjälp de behöver, säger Sylvia Rydström. 

Efter olyckan var framkomligheten förbi olycksplatsen begränsad under några timmar. Nu är dock bussen bärgad och trafiken flyter som vanligt igen. 

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se
Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".