Föräldrar uppmanas att observera sina ungdomar

Efter den senaste tidens konflikter mellan antifascister och nynazister i Norrköping, önskar nu fältsekreterare att föräldrarna ska vara mer observanta över vad deras ungdomar gör, så att de inte hamnar i någon av de odemokratiska grupperna.
Kicki Söderberg, som är fältsekreterare i Norrköpings kommun, säger att föräldrar ska ta reda på vad barnen lyssnar på för musik och även se vilka hemsidor de besöker. Enligt säkerhetspolisen i Norrköping är det svårt att ge exempel på symboler som de olika grupperna använder eftersom det varierar. Alla använder heller inte symboler. För högersidan är det välkända hakkorset ett kännetecken, liksom solkorset och varghaken. När det gäller vänstersidan är aktivisterna ofta svartklädda, och ett märke som används är en gubbe som slänger ett hakkors i en papperskorg med texten ''fight nazist''.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".