Grant tillbaka som huvudtränare

Efter bara ett halvår så är Kelly Grant nu tillbaka som huvudtränare för Norrköping Dolphins herrar. Efter att Paul Burke hoppade av efter den senaste förlusten så frågade klubben sportchefen Grant om han var beredd att ta över och idag tackade han ja.

– Det är spännande och jag hoppas att jag kan hjälpa laget här med små saker som saknats innan, säger Grant.

Att Grant nu tar över igen var framför allt en snabb lösning för klubben som sladdar i tabellen. Laget ligger på tionde plats efterde fjorton första matcherna och riskerar att missa slutspel.

– Jag tror att vi inte hade så mycket tid. Laget har fem vinster och nio förluster och det är ny match på söndag. Det skulle varit tufft att ta in någon ny. Jag tror att jag är det bästa alternativet, jag finns på plats och jag är van vid jobbet.

Burke behöver lära mer
Avhoppade huvudtränaren Paul Burke finns kvar i organisationen som assisterande tränare och Burke är fortfarande det långsiktiga tränaralternativet säger klubbdirektören Bo Sundberg. Kelly Grant tränar klubben i första hand säsongen ut sen hoppas man att Grant är mer redo att axla huvudtränarsysslan till hösten.

Det är Grants erfarenhet och hans mer aktiva coachning under matcherna som både Grant själv och Sundberg framhåller som skillnaden mellan de två tränarena.

– Jag har mycket erfarenhet och jag är lite mer aktiv under matcherna. Paul har förstått att han nog måste lära lite mer. Jag kan göra små ändringar under matcherna som kanske kan göra att vi vinner.

Tuffa förutsättningar
Med åtta omgångar kvar ligger Dolphins tia i tabellen ochh har fyra poäng upp till slutspelsplats och Grant vill inte lova några mirakel.

– Vi tar en match i taget. Det är inga bra förutsättningar vi har. Spelarna måste visa lite mer aggressivitet och mer glädje. Jag tror att om vi tar en match i taget och börjar vinna så är det inte omöjligt att vi tar oss till slutspel.

På söndag möter Dolphins Södertälje på bortaplan.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se