Birgittajubiléet kommer bli större än förväntat

Firandet av heliga Birgittas 700 årsjubileum har fått en omfattning som dem som för ca 5 år sedan beslutade att jubileet skulle bli av, inte kunde föreställa sig. Bara i Sverige planeras uppåt 700 olika aktiviteter.
Birgittajubileets generalsekreterare Lars Bergquist är mycket nöjd, men vet inte om Birgitta själv skulle ha uppskattat uppmärksamheten. Böcker, seminarier, symposier, utställningar, teater-spel, medeltidsmarknader, musik, gudstjänster mm. Antalet aktiviteter är överväldigande. Mycket händer naturligtvis i Östergötland, men alla orter med någon Birgittaanknytning vill vara med. Den 7 oktober, på Birgittas födelsedag, avslutas jubileumsåret, som inleddes den 7 oktober 2002. Lars Bergquist räknar med att de folkbildande aktiviteterna kommer att leva vidare även efter jubileumsåret, och framhåller dessutom Sankta Birgtta Klostermuseum som ska invigas den 1 juni när fest-ligheterna har sin höjdpunkt i Vadstena.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".