Ericsson lägger ned all verksamhet i Norrköping

Ericsson lägger nu ned all sin verksamhet i Norrköping och 120 varslades idag om uppsägning. Carl Gustaf Leinar personalchef för Ericsson Sverige gav de anställda i Norrköping beskedet idag. Det handlar om IT-utvecklare som arbetat med företagets informationssystem.
Totalt varslas 1200 anställda vid bolagets IT-avdelningar runt om i världen, 700 av dem i Sverige. 450 anställda varslas i Stockholm, 40 i Göteborg, 25 i Östersund, sju i Lund. Resten av varslen handlar om ett fåtal tjänster spridda på olika håll i landet. - Vi måste anpassa vår IT-organisation till den storlek som Ericsson har i dag. Varslen har inget att göra med den outsourcing av IT-verksamheten som planeras, säger Ericssons presschef Åse Lindskog till TT. Sammanlagt jobbar i dag cirka 4 000 personer inom Ericssons IT-verksamhet, varav hälften sitter i Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".