Linköping

Första trepoängaren på fem matcher för LHC

Linköpings hockeyklubb besegrade igår Modo borta med 4-2 och tog därmed sin första trepoängare på fem matcher.

– Det är en fruktansvärt viktigt vinst för oss det här, sa tränaren Janne Karlsson efter matchen.

Modo började mycket avvaktande, för att inte säga viljelöst. Linköping hade 7-0 i skott ett tag i första perioden, och 2-0-ledningen laget hade i mål i första paus var klart i underkant.

Något jämnare blev det i den andra perioden när Modo också gjorde ett kvitteringsmål, Men efter 1-3 tog Linköping kontrollen igen.

Modo gjorde sedan ett bra försök att gå ikapp i den sista perioden, men Linköping försvarade sig mycket säkert och Tomas Surovy dödade sedan matchen med sitt 2-4-mål i ett av Linköpings få anfall i sista perioden.

– Jag är helnöjd med ett gammal klassiskt svenskt styrspel som vi vinner matchen på genom att spela smart i mittzonen, sa en mycket nöjd Janne Karlsson.  

Matchfakta:
Modo-Linköping 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)
Första perioden: 0-1 (12.23) Tomas Surovy (Tony Mårtensson, Carl Gunnarsson), 0-2 (14.44) Patric Blomdahl (Carl Gunnarsson, Mattias Carlsson).

Andra perioden: 1-2 (3.41) Per-Åge Skröder (Per Hållberg, Fredrik Warg) spel fem mot fyra, 1-3 (9.33) Tony Mårtensson (Mattias Weinhandl, Mikael Håkanson).

Tredje perioden: 2-3 (3.26) Andreas Salomonsson (Patrick Yetman), 2-4 (15.42) Tomas Surovy.

Skott: 26-32 (8-15, 8-11, 10-6).
Utv, Modo: 2x2.
Linköping: 4x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.
Publik: 6 404.

Radiosporten
radiosporten@sr.se
Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".