Åtvidaberg

Rånarna fick med sig kontanter

Polisen har bekräftat att rånarna sköt med automatvapen inne i banklokalen vid rånet mot Sparbanken i Åtvidaberg strax före klockan nio. Rånarna fick med sig en viss summa kontanter, men polisen vill inte säga hur mycket.

Åke Gustafsson satt och fikade i en lokal bredvid banken. Han såg en av rånarna genom fönstret och efter att rånaren även fått syn på honom genom rutan, kände han sig hotad och tog skydd bakom en pelare.

Enligt Åke Gustafsson var den rånaren en yngre person:

– Han är inte mer än 20 år, en ung kille, med mörka kläder och en svart luva.

Åke Gustafsson bedömer att hela händelseförloppet tog 10-15 minuter från det att en bil backades in i bankentrén till att han såg tre gärningsmän komma ut från banken, sätta fordonet i brand och försvinna bort från torget i en annan bil.

Den andra bil som rånarna använde påträffades strax därefter brinnandes i Bersbo, nordväst om Åtvidaberg. Bilen har nu transporterats bort för en teknisk undersökning.

Under dagen har ett 50-tal poliser deltagit i jakten på rånarna. Den helikopter som använts i sökande var vid 14-tiden fortfarande kvar i området.

Avspärrningarna runt banken är hävda och även det fordonet som brann vid banken har transporterats bort för en teknisk undersökning.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se
Anton Frank
anton.frank@sr.se

Läs också:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista