Opal Viking tvåa i Prix d’Amerique

Det blev östgötskt på pallen i världens största travlopp.

– Som en seger för mig, säger ägaren och tränaren Nils Enqvist från Kolmården efter att Opal Viking travat in på andra plats i Paris igår.

– För mig är det näst intill som en seger faktiskt. Jag är en amatörtränare som haft turen att få en av Europas bästa hästar så det är som en seger för mig, säger Enqvist.

Hästarna hade svårt att komma i väg. Efter fyra omstarter där Opal Viking gick till täten i samtliga kom hästarna till slut iväg, även denna gång med Opal Viking och kusken Jorma Kontio först.

– Kanske slösade han lite kraft på omstarterna men loppet var näst intill perfekt. Han kom ut lite för sent på upploppet för att kunna attackera Offshore Dream men han tog in på slutet i alla fall, säger Enqvist.

Franska Offshore Dream vann för andra året i rad men de kommande två åren tänker Nils Enqvist se till att det blir svensk seger.

– Idag har han visat att han tillhör de bästa hästarna. Nu är han direktkvalificerad två år i rad och vi ska göra allt för att vi ska vinna båda åren.

Nils Enqvist får 2,2 miljoner kronor i prispengar för andraplatsen.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se
Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Läs mer på radiosportens hemsida:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista