Linköping

Skolnedläggningarna inget för fullmäktige

Det blir barn- och ungdomsnämnden som bestämmer vilken eller vilka av Linköpings tre nedläggningshotade landsbygdsskolor som ska stängas.

Miljöpartiet vill att frågan istället tas upp i kommunstyrelsen eller fullmäktige men Paul Lindvall (m) avvisar förslaget.

– Det innebär inte att partierna inte har ett ansvar att bereda frågan. Där har jag förtroende för att partierna kan väga in och ta upp alla de synpunkter som kommer in ifrån föreningar och allmänhet kring de här frågorna. Jag tycker ändå inte att det finns någon anledning att ändra den beslutsordning vi haft i många år i Linköping, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.

Det här är ju inte bara en skolfråga utan gäller andra saker också. Borde inte den inte tas upp på högre nivå?
– Jag tror att det är viktigt att vi i kommunen håller fast i den ordning att de nämnder som är ansvariga också är beslutande. Det finns ju alla möjligheter för partierna att skicka med vägledning till barn- och ungdomsnändsledamöterna. Men det finns ingen anledning att för den delen ändra beslutsfattandet i kommunen.

Raina Medelius
raina.medlius@sr.se

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".