Kraftig ökning av bostadsinbrott i Norrköping

Bostadsinbrotten i Norrköping har ökat kraftigt den senaste tiden. Under januari har 37 inbrott anmälts. I vanliga fall sker mellan 10 o 15 bostadsinbrott under en månad, berättar Conny Dahl som är chef för stöld och bedrägeriroteln vid polisen i Norrköping.
Han säger till Sveriges Radio Östergötland att han inte har någon riktig förklaring till ökningen. Men en av anledningarna kan vara att dom kända inbrottstjuvar som specialiserar sig på den här typen av brottslighet just nu är ute ur fängelse. Dessutom ökar antalet tunga missbrukare som behöver snabba pengar. För att minska dessa brott satsar polisen just nu extra mycket på förebyggande åtgärder. Exempelvis samarbetar polisen med bostadsföretagen i kommunen och har tillsammans med dem gått ut med information till boende i utsatta områden med en uppmaning om att vara extra uppmärksamma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".