1 av 2
Foto: Bankens övervakningskamera
2 av 2
Åtvidaberg

Här rånar de banken i Åtvidaberg

Polisen släpper nu bilder från övervakningskamerorna under det dramatiska bankrånet i Åtvidaberg i fredags morse. Syftet är att få in fler tips som kan lösa brottet.

– De två gärningsmän som var inne i banken har bland annat så pass säregna mönstrade rånarluvor att vi misstänker att de kommer från nåt speciellt klädesplagg, säger polisens utredningsledare Benniet Henricsson.

Polisen har både rörliga bilder och ljud inifrån banken. Bra bilder enligt Benniet Henriksson som också berättar att de två rånarna har identiskt lika kläder och handskar:

– Vi är också intresserade av tips om var man kan inhandla denna typ av handskar.

Det är fortfarande osäkert om det var fler än tre rånare. Polisen vet inte om en fjärde person kom i den bil som rånarna flydde i efter rånet eller om fordonet redan fanns på plats. Polisen gör bedömningen att rånarna är mellan 18 och 25 år gamla:

– Med tanke på deras rörelseschema och att vi har röstprov från dem inne på banken, så bör de vara någonstans i den åldern, men det är inget som vi låser oss till.

Förutom att man nu hoppas på tips från allmänheten genom bilderna från övervakningskamerorna säger Benniet Henricsson att polisen har fått in en del bra tips som bland annat har kommit under dagen.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista