Linköping

Utökat stöd till ungdomar med ADHD

Omsorgsnämnden satsar två miljoner kronor extra under 2008 för att stödja ungdomar och vuxna som har olika så kallade neuropsykiatriska diagnoser, bland annat ADHD

– Det vi gör är att se till att det finns boendestöd och sysselsättning för dem som är på väg in i vuxenlivet. Boendestödet förstärker vi med en miljon i år och likadant på sysselsättningssidan, säger omsorgsnämndens ordförande Linnea Darell (fp).

Linköpings kommun har gjort en kartläggning av ungdomarnas behov och bland annat kommer man också förstärka korttidstillsynen för barn över tolv år.

Är det här ett ökande problem?
– Jag är inte säker på att det är en ökning utan det är snarare en framgång för forskningen där man kan identifiera behoven, säger Darell.

Förr klarade sig de här ungdomarna på egen hand i vuxen ålder, har det blivit tuffare nu?
Det är kanske svårare att leva med ett funktionshinder idag men jag tror att vi idag är mer måna om att ge möjligheter till ett jämlikt liv.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista