Motala

Man anhållen för mord i Godegård

Nu ser det ut som om ett genombrott har gjorts i den uppmärksammade utredningen om en 44-årig kvinnas försvinnande i Godegård för över två år sen. Igår anhölls en 49-årig man som tidigare suttit häktad misstänkt för att ha mördat kvinnan. 

Det var i oktober 2005 som den 44-åriga kvinnan försvann spårlöst i samband med besök i det lilla samhället Godegård utanför Motala, där hon bodde. Polisen drog redan på ett tidigt stadium slutsatsen att kvinnan blivit mördad, men eftersom man trots omfattande insatser inte påträffat någon kropp har de misstankarna varit svåra att bevisa.

Släpptes i brist på bevis
Den man som nu sitter anhållen var bekant med den 44-åriga kvinnan. Han greps första gången bara några dagar efter försvinnandet. Då satt han också häktad under en kort tid som skäligen misstänkt för mord, men släpptes senare i brist på bevis. Misstankarna mot mannen har dock kvarstått och igår anhölls han alltså på nytt.

– Nya omständigheter har framkommit, säger åklagaren Wilhelm Storck. 

Vad de består i vill han dock inte gå in på och han vill inte heller säga något om ifall kvinnans kropp slutligen påträffats.

Lägre misstankegraden 
Under sommaren och hösten har polisen genomfört en lång rad dykningar i en skogssjö utanför Godegård där man misstänker att kroppen finns, men enligt de senaste beskeden från polisen har dykningarna hitills varit resultatlösa.

I nuläget handlar det i alla fall fortfarande om den lägre misstankegraden ”skäligen misstänkt” och vid sidan av mord nämns också den alternativa brottsrubriceringen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Senast på fredag måste åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Läs mer:

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".